Universitat Rovira i Virgili

Nova publicació de la investigadora Dra. Anna Pallarès

Activitats  - 

La professora Anna Pallarès acaba de publicar en el darrer número de la prestigio revista Revista Catalana de Dret Públic un estudi sobre els instruments de planificació hidrológica en un context de sequera pel canvi climàtic.

En aquest article, la Dra. Pallarés aborda la suficiència i l'adequació de l'ordenació i la gestió dels diferents instruments de planificació hidrològica existents en un context d'escassetat i sequera pel canvi climàtic. En concret, es refereix plans de les demarcacions hidrogràfiques, als plans especials de sequera i als plans d'emergència davant de situacions de sequera que han d'elaborar les administracions públiques responsables dels sistemes d'abastament urbà que atenguin una població superior a 20.000 habitants. Per aconseguir l'objectiu proposat, en primer lloc, plasma les situacions d'estrès hídric que estan passant algunes demarcacions hidrogràfiques i l'impacte que previsiblement hi tindrà el canvi climàtic per, posteriorment, entre altres qüestions, contrastar si aquests instruments estan correctament dissenyats per integrar els nous mandats i la forma d'operar que determina la Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica i les Orientacions estratègiques sobre aigua i canvi climàtic.

Es pot consultar el seu article a:

Pallarès Serrano, Anna. (2024). Estudio de los instrumentos de planificación hidrológica en un contexto de escasez y sequía por el cambio climático. Revista Catalana de Dret Públic, 68, 19-40. https://doi.org/10.58992/rcdp.i68.2024.4254.

L'accés a l'article es a través del següent enllaç: Estudi dels instruments de planificació hidrològica en un context d'escassetat i sequera pel canvi climàtic ' Revista Catalana de Dret Públic (gencat.cat)

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Imatge de la Dra. Anna Pallarès